Argentina, a un pas de que avortar sigui legal

24 views

Fa molt poc a Argentina va aprobar un projecte per que avortar sigui legal, i ara estan a molt poc d’aconseguir-ho.

La càmara de Diputats d’Argentina, va aprovar el divendres 11 de desembre un projecte per legalitzar l’avortament, per tant, el país tindrà un avanç per tothom però sobretot per les dones.

Actualment, Argentina només deixa avortar a les dones en casos greus, com per exemple si pot danyar la salut o en cas de violació.

El debat va durar 20 hores, i els resultats van acabar amb 131 vots a favor, 117 en contra i 6 abstencions. El resultat final el decidira el Senat votant, que fa dos anys va rebutjar un projecte similar,i si hi han més persones que voten a favor que en contra, l’avortament serà aprovat. Aquest esdeveniment es farà entre el dimarts 29 de desembre i el dimecres 30 de desembre, però la data no és casual. La gent diu que la votació estarà molt renyida, per exemple 36 vots a favor i 35 en contra.

Després de moltes manifestacions i dones vestides de verd, probablemet fagin que tot això sigui possible a un país més. Elles estan molt orgulloses de que l’avortament sigui legal i per fi estiguin segures. Cada dia estan més a prop.

Alguns països en abortar és legal són: Estats Units, Cuba, bàsicament casi tota Europa, Xina, Nepal, Australia, Sudàfrica… I pròximament Argentina serà afegida a la llista.

Resumint, Argentina està a molt poc de fer que aquest projecte sigui legal, però la votació serà difícil.

Redactors juniors

El més recent