El pas de Filomena deixa una catàstrofe important

34 views

La nevada “Filomena” a Madrid ha generat una situació de malestar. Estan havent-hi molts problemes amb les seves conseqüències i els residents estan passant un dolent i arriscat moment. Les conseqüències d’última hora han sigut les següents:

Pujada del preu de la llum

En la primera quinzena de gener, marcada pel temporal de fred i neu, l’import ha augmentat un 5%. En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic ha ascendit a 63 euros al gener, davant dels 59,86 euros de l’últim mes de l’any 2019.

Centenars de carreteres tallades

La borrasca Filomena manté a tota Espanya, excepte Melilla, en alerta per fred intens, vent, pluja i neu, cosa que està afectant a 406 carreteres a tot el país, 42 d’elles de la xarxa principal. A més, a la xarxa de carreteres secundàries 41 es troba en nivell negre, és a dir, intransitables i més de 200 en nivell vermell, amb el trànsit de vehicles pesants interromput i l’obligació de portar cadenes.

més de 8.000 operaris s’afanyen a retirar la neu

Els 8.000 operaris s’afanyen a retirar la neu i el gel acumulats en cobertes, teulades i voladissos, arbres caiguts i altres objectes arrossegats pel temporal, així com en analitzar l’estat de l’arbrat per evitar riscos.

Retornar la recollida de brossa

Madrid espera recuperar la normalitat en la recollida de brossa, servei que es va suspendre temporalment per culpa del temporal. Es van arribar a acumular 9.000 tones de residus.

Humitat per capil·laritat i filtracions

el desglaç i la quantitat d’aigua generada, fa que apareguin les temudes humitats per capil·laritat en plantes baixes i filtracions laterals en soterranis, garatges, o pàrquings.

No poder sortir de casa durant els dies del temporal

Els 60cm de neu acumulats al carrer han causat que moltes persones no puguin sortir de casa a causa de l’encallament de les portes d’alguns habitatges.

Es reparteixen 7.000 pales als veïns

Torrejón d’Ardoz reparteix 7.000 pales als veïns per netejar els carrers després del temporal. L’ajuntament ha demanat la col·laboració ciutadana per restablir la normalitat com més aviat possible repartint 2.500 pales diàries.

Nora González i Mónica Hidalgo

Redactors juniors

El més recent