Els perills d’Omegle

/
69 views

La nova web de moda pot no ser tan divertida com sembla

Omegle és una web amb una funció de xarxa social, en la qual pots conèixer gent d’arreu del món i de totes les edats. Hi ha diferents opcions: parlar per xat (escrit) o per vídeo.

Això vol dir que absolutament tothom pot entrar i fer-se passar per una altra persona. Molta gent entra a Omegle per conèixer a adolescents fent-se passar per un d’ells i convertir-se així en amiga/amic seu. Això pot comportar conseqüències com una de les més comunes, demanar fotos íntimes que després no sabem a on poden acabar, o fins i tot, hi ha hagut casos en els quals la persona darrera de la pantalla ha anat a buscar a l’adolescent a casa seva o a l’escola per segrestar-lo.

A més, també et poden arribar a hackejar, posant un virus al teu ordinador o una pràctica que s’ha posat molt de moda: “endevinar” dades personals de la persona que està utilitzant Omegle. Aquesta última pràctica s’utilitza, principalment, amb el mode de vídeo, ja que poden accedir a dades del teu ordinador més fàcilment i és molt perillosa perquè pot ser només una broma o una cosa molt més seriosa.

Nadia Lozano, Daniela Valls, Celia Calvo, Irune Ruca

Redactors juniors

, , ,

El més recent