Un dia per conscienciar-nos sobre el trastorn d’espectre autisme

65 views

El trastorn d’espectre autisme (TEA) és una discapacitat del desenvolupament del cervell. El 2 d’abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Va ser creat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, amb l’objectiu de conscienciar sobre què és l’autisme, perquè les persones amb autisme puguin portar una vida plena i gratificant com a part integral de la societat. Per poder destacar que el dia 2 d’abril es pot portar un llaç blau o amb un dibuix de trencaclosques que significa recuperar la complexitat i l’enigma que genera l’espectre de l’autisme.

El TEA (trastorn d’espectre autisme) és una discapacitat o trastorn com bé diu el seu nom que afecta en la manera en què una persona amb TEA percep i es relaciona amb altres persones.

Dins del TEA hi ha diferent tipus, com per exemple: l’autisme, la síndrome d’Asperger, la síndrome de Rett, síndrome de Heller i, el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat.

Un dels símptomes de l’autisme és:
1. Moviments corporals estereotipats
2. Anomalies en l’emissió, forma i contingut de llenguatge.
3. Marcades anomalies en la comunicació no verbal.
4. Insistència irracional en el seguiment de rutines.
5. Interessos o activitats restringits.
6. Dèficits en la reciprocitat social o emocional

Les causes de l’autisme no estén del tot definides. Però hi ha alguns estudis que explica’n que l’autisme podria ser genètic. També podria ser per un accident (una lesió que es va produir en un moment acostal o durant la gestació). Normalment el TEA apareix en la infància durant els 36 mesos (0 – 3 anys) o durant els 72 mesos (2 – 6 anys). Però també podria haver-hi casos que siguin quan ets més adults.


Redactors juniors

El més recent