Els perills de les xarxes socials

/
24 views

Quants de vosaltres us heu plantejat el perillós que poden ser les xarxes socials?

Les xarxes socials tenen dues cares: la bonica: que és en la que podem veure a gent fent coses divertides/alegres. La dolenta: que és la part més tèrbola, i en les que trobem coses desagradables. 

Sabeu quins són els casos més perillosos de les xarxes socials? Hi trobem 5 dels més freqüents:

Suplantació d’identitat

Aquí podeu veure un gran exemple de suplantació d’identitat és quan una persona decideix no posar el seu verdader perfil i es passa per un altre persona. Unes de les aplicacions més habituals perquè succeeixi és Tinder i Instagram. 

Cyberbullying

El cyberbullying és quan persones acosen d’unes altres en les xarxes socials. Per exemple: perquè el veuen com un blanc fàcil en el  que li poden criticar i normalment ho fan anonimament perquè la víctima no sàpiga qui és ni denunciar-lo.

 Violacions, segrestes o raptes amb fins d’explotació sexual

En alguns dels casos en el que les persones es fan passar per altres, quan volen conèixer a la víctima aprofiten i se’n les emporten a un altre lloc. Ja sigui per violar, segrestar, fins i tot arribar a l’explotació. En alguns dels casos ja  no els deixen sortir més al carrer ni contactar amb els teus familiars.

Suïcidis de joves

En aquest video veurem notícies sobre les morts d’uns adolescents. Les causes d’aquestes morts poden ser causades per varis motius, el més freqüent és per culpa del cyberbulling, però, en aquest video no sabem exactament les causes, sinó com transmeten les seves morts per les xarxes socials, com si fos entreteniment.

Problemes legals 

En aquest video podeu veure com un advocat està explicant les situacions legals/il·legals i les seves conseqüències que evoquen aquestes situacions. Es parlen dels delictes i les penes que hi ha per cada problema, per exemple: la suplantació d’identitat pot comportar desde 1-3 anys de presó.

En aquesta entrevista, un especialitza comenta sobre els problemes legals o tota la informació que poden extreure un hacker i estarien en problemes legals.

En conclusió, els joves d’avui en dia tenen alguna xarxa social. Encara que sàpiguen alguns dels perills que poden ocasionar, es senten responsables de les seves conseqüències. Normalment els joves es posen la compte en privat perquè cap persona fora del seu cercle pugui veure el seu contingut i tampoc parlar amb cap desconegut. A més hi ha gent, que coneix algú que ha patit un d’aquest perill que hem anomenat o altres.

Recorda: si no saps utilitzar ni controlar les xarxes socials NO en tinguis perquè pot ser molt perillós i sempre hem d’anar amb cautela.

Redactors juniors

, ,

El més recent