Barcelona es manifesta per les dones d’Iran

Dones de tota la ciutat es solidaritzen per què les irianianes puguin prendre les seves decisions

Noa Aracil, Emma Merino

Després de la mort de Masha Amini miles de dones de tot el món han manifestat el seu rebuig amb diferents accions de protesta. Masha Amini, una jove d’Iran de 22 anys va ser detinguda per les autoritas quan aquests la van trobar amb el vel mal posat. Sota la seva custòdia, va morir golpejada pels oficials.

Aquesta situació ha causat una gran polèmica. Milers de dones d’Iran surten al carrer a protestar contra el govern per protestar contra la mort de la Masha Amini i les injustícies que viuen les dones d’aquest país.  Des de manifestacions al carrer fins a protestes a través de les xarxes socials, aquest darrers dies hem vist moltes accions de suport a totes les dones que estan patint situacions com la de Masha Amini.

Fins i tot a Barcelona, els residents iraníes han anat a la plaça Sant Jaume a protestar contra la situació del seu país, i en contra del seu govern. Frases que s’han pogut escoltar en aquestes manifestacions han estat “Justicia, libertad y no al Hiyab obligatorio”, “Mujeres, vida, libertad” i també ,“Ninguna madre debería llorar nunca la muerte de su hija”.

Com a conseqüència de les protestes a Iràn, i malgrat que aquestes persones ho feien amb molt bones intencions, una jove manifestant va rebre la pitjor part. La protesta del dia 21 de setembre va repercutir negativament a la vida de Hadis Najafi, una jove que va morir per defensar els seus drets.

Una altra forma de donar suport, ha estat que dones es tallesin el cabell, cosa que representa la seva solidaritat cap a les dones d’Iran, això s’ha manifestat tant pel carrer com per les xarxes socials.