En contra de l’assetjament escolar, no et callis!

Clickedu llença una nova eina digital per denunciar casos de bullying a les escoles

Laura López Salguero i Júlia Martín Alsina 

Últimament, a moltes escoles de secundària hem vist casos d’assetjament escolar i per aquest motiu, la plataforma digital escolar Clickedu ha creat una eina per ajudar els alumnes que pateixen assetjament o han vist algun cas. La manera d’activar aquesta eina és la següent: quan entres al programa a dalt a la dreta surt una persona amb un escut. Si poses el cursor a sobre surt una alerta i s’obre una finestra perquè puguis escriure el cas d’assetjament escolar, siguis alumne o pare o mare. Aquesta eina està activa des del 26 de setembre del 2022.

La nova plataforma pot ajudar a evitar algun cas d’assetjament escolar entre els alumnes. Els alumnes i/o famílies trobaran aquesta eina a dalt a la dreta de la pantalla. Apareix amb un pictograma d’una persona amb un escut. Es diu alerta d’assetjament escola. I si hi cliques et surt una minipantalla que diu “Soy víctima de acoso escolar” “Soy testigo de acoso escolar” abaix “Comentarios”.

És molt important, per tant, la implicació dels alumnes, que han de comunicar si ha passat alguna cosa important, d’aquesta manera, els coordinadors i psicopedagògues de l’escola podran actuar. La plataforma directament informa dels casos d’assetjament denunciats a les persones responsables de cada escola.