Karim Benzema guanya la pilota d’or

Els trenta millors jugadors del món van lluitar la setmana passada per el trofeu que tothom vol.

Sergi Teruel, Jordi Moreo

La passada setmana a  París, se celebrà la 66a gala del ballon d’or(pilota d’or en català) en qué dels trenta jugadors nominats per aquest prestigiós trofeu només un va aconseguir aquest trofeu, Karim Benzema.

Entre els trenta nominats, els més destacats eren: Karim Benzema(Real Madrid), Sadio Mané(Bayern Munich) y Vinicius Jr(Real Madrid). Una dada a destacar és que el jugador amb més pilotes d’or de la història, Leo Messi (7) no estava nominat, en canvi, el seu etern rival (Cristiano Ronaldo) si.

La Pilota d’Or és un trofeu que reconeix el guanyador com el millor jugador de l’any i que lliura la revista France Football a través dels seus corresponsals a tot el món. La publicació francesa va crear el premi el 1956 per reconèixer el millor jugador del món, just un any després del naixement de la Copa d’Europa. Per això el premi suposa el major honor a nivell individual del món del futbol, i aquest any, com hem comentat al principi, el guanyador ha sigut Karim Benzema.

A part d’aquest trofeu, aquesta nit a la gala també es lliuraran el Kopa i el Yashin, que acredita a un porter com a el millor del món. El Yashin,com tot apuntava, l’ha guanyat Thibaut Courtois (Real Madrid), i el Kopa, per sorpresa d’alguns, l’ha guanyat Gavi (FCB)

Karim Benzema és per primer cop escollit millor jugador del món, però qui sap si potser no serà l’últim cop que guanyi aquest premi tan prestigiós.