/////

“La beca em va ajudar a creure més en mí”

Entrevista a Clàudia Herrero, ballarina i guanyadora d’una beca per anar a la Royal Ballet School de Londres

La Clàudia Herrero és una noia de 14 anys que actualment cursa 2n d’ESO al Col·legi Badalonès. Des de ben petita li ha agradat molt ballar i ha dedicat moltes hores per assolir els seus objectius. L’estiu passat es va reconèixer el seu esforç amb una beca que li va donar al seu intensiu l’exsolista de la Royal Paul Kay, que li permetrà anar 15 dies al Royal Ballet School de Londres per viure una experiència inoblidable on aprendrà molt de la mà de ballarins i professors.

Per què vas començar a ballar?

-“Des de ben petita, els meus pares veien que em passava estones ballant, i per això van decidir apuntar-me. Jo crec que el que em cridava l’atenció era que em podia moure i expressar-me com volia.” 

Quants anys fa que balles?

-“Vaig començar amb 2 anys. D, i des de llavors, no he parat de ballar.”

  • Sempre has ballat a la mateixa acadèmia?

“Sí, des de petita he anat a l’Escola de Dansa Marisa Yudes, i la veritat és que no ho canviaria, perquè a més d’una molt bona formació et dona moltes oportunitats, sobretot si t’hi et vols dedicar professionalment. A més, l’escola m’ha tractat molt bé sempre i em trobo molt a gust amb tot l’equip i les meves companyes.”

  • Què és el que més t’agrada de ballar?

“El que més m’agrada és que quan ballo em sento bé amb  mi mateixa, i m’agrada superar-me més cada dia de forma que cada cop vagi millorant i assolint els meus objectius.”

  • Què significa per tu la dansa?

“Per mi la dansa és com la meva segona casa, és un lloc on puc ser jo mateixa i expressar com em sento. Em sento segura i sé que no estic sola, que hi ha molta gent que sempre està allà i confia en mi.”

  • Quin estil de dansa és el teu preferit?

“Tot i que practico tres estils de dansa diferents, el clàssic, el contemporani i el líric, a més de flamenc quan era petita, el ballet sempre serà el meu preferit, perquè a més de ser el que se’m dona millor, és l’estil que he fet tota la vida i amb el que em sento millor.”

  • Tens algun exemple a seguir en el món del ballet?

“Sí, el meu exemple a seguir en el ballet és la Marianela Núñez, que és una ballarina Argentina i és la solista del Royal Ballet School de Londres. M’agrada perquè cada cop que surt a l’escenari destaca amb la seva tècnica i la seva expressió.”

  • Tens problemes per compaginar la dansa amb els estudis?

“Una mica, ja que faig ballet de dilluns a dissabte, un total de 14 hores, i per això em convalideno algunes assignatures. A més si alguns dies tinc molts exàmens o deures, m’haig de saltar ballet i no m’agrada haver de perdre’m algunes classes.”

  • És la primera beca que et donen?

“Sí, me la va donar l’estiu passat el exsolista de la Royal Paul Kay. Em vaig sentir molt contenta, ja que vaig assolir un dels meus objectius i això em va ajudar a creure en mi mateixa i confiar que puc aconseguir el que em proposi.”

  • En què consisteix aquesta beca?

“Aquesta beca consisteix en un intensiu d’estiu al Royal Ballet de Londres durant 15 dies. Allà faré classes amb diferents professors i ballarins.”

  • En un futur t’agradaria dedicar-te a la dansa?

“Sí que m’agradaria, però penso que és una carrera molt sacrificada, ja que has de dedicar tota la teva vida a això, i és molt difícil arribar a una bona posició.” 

  • Tens algun objectiu a assolir? 

“Sí, ara mateix el meu objectiu és aconseguir alguna altra beca per tenir més experiència, com ara la de la Princesa Grace, a Mònaco. Però per mi el més important és superar-me cada dia i donar el millor de mi.”