Empty red armchairs of a theater ready for a show
/

¡Les pel·lícules més vistes de l’història!

Quines són les 5 pel·lícules més vistes de l’història del cinema?

Hugo Ruiz

T’agradaría saber quines són les 5 pel·lícules més vistes del cine? No ho saps? Jo t’ho dic!

La película més vista és ‘Titánic’ amb més 11.265.000 de visualitzacions i amb 200 millones d’USD invertits. Titanic va ser un transatlàntic britànic, el vaixell més gran de passatgers del món en finalitzar la seva construcció, que va naufragar a les aigües de l’oceà Atlàntic durant la nit del 14 i la matinada del 15 d’abril de 1912, mentre realitzava el seu viatge inaugural des de Southampton a Nova York, després de xocar amb un iceberg. En l’enfonsament van morir 1496 persones de les 2208 que anaven a bord, cosa que converteix aquesta catàstrofe en un dels naufragis més grans de la història ocorreguts en temps de pau.

La segona és ‘Avatar’, amb més de 9.934.400 de visualitzacions i amb 237 millones d’USD invertits. AVATAR ens porta a un món situat més enllà de la imaginació, on un nouvingut de la Terra s’embarca en una aventura èpica, arribant a lluitar, al final, per salvar l’estrany món que ha après a anomenar casa seva. James Cameron, l’oscaritzat director de Titanic va imaginar per primera vegada la pel·lícula fa quinze anys, quan els mitjans per dur a terme i plasmar la seva visió encara eren inexistents. Ara, després de quatre anys de producció, AVATAR, una pel·lícula d’acció en viu amb una nova generació d’efectes especials, ofereix una experiència cinematogràfica totalment captivadora de nou encuny, on la tecnologia revolucionària inventada per a la pel·lícula desapareix en l’emoció de els personatges i en el desenvolupament de la trama.

La tercera pel·lícula és ‘8 apellidos vascos’, amb més de 9.397.600 d’espectadors i 3 millones d’USD invertits.

Vuit cognoms bascos és una pel·lícula espanyola dirigida per Emilio Martínez-Lázaro amb guió de Borja Cobeaga i Diego San José. Protagonitzada per Clara Lago, Dani Rovira, Carmen Machi i Karra Elejalde, la pel·lícula es va estrenar a Espanya el 14 de març del 2014.

El títol del film fa referència als vuit cognoms bascos que diu que té el protagonista, dos per cadascun dels quatre avis, que són: Gabilondo, Urdangarin, Zubizarreta i Argiñano, per via paterna; i Igartiburu, Erentxun, Otegi i Clemente, per via materna.

Gran part de la història transcorre al País Basc, més concretament a Zarauz, encara que també a Leitza (Navarra). També apareixen altres localitats de la província de Guipúscoa com a Guetaria i Zumaya.

La cuarta més vista és ‘E.T. el extraterrestre’, amb més de 8.147.099 d’espectadors i 10,5 millones d’USD invertits.

E. T., l’extraterrestre és una pel·lícula nord-americana de ciència ficció de 1982 dirigida per Steven Spielberg, escrita per Melissa Mathison, protagonitzada per Henry Thomas i distribuïda per Universal Pictures. La cinta està basada en un amic imaginari del mateix director, creat després del divorci dels pares. El 1980, Spielberg va conèixer Mathison i van començar a desenvolupar la història, després del projecte estancat Night Skies.

La pel·lícula, el rodatge de la qual es va dur a terme, entre setembre i desembre de 1981, a Califòrnia, de manera cronològica per aconseguir actuacions emocionals i més convincents, va tenir un pressupost de 10.5 milions de dòlars nord-americans i es va convertir en un èxit de taquilla. E. T. va ser la pel·lícula més taquillera en el seu moment, superant, fins i tot, Star Wars (1977) i només una altra pel·lícula dirigida per Spielberg li va robar el mèrit: Parque Jurásico (1993).

I l’última pel·lícula d’aquest rànquing és ‘Doctor Zhivago’, amb més de 7.257.700 d’espectadors i 11 millones d’USD invertits.

La guerra civil que segueix la revolució manté el país profundament dividit. Enmig del conflicte assistim al drama íntim d’un home que lluita per sobreviure. Aquest home és Zhivago, poeta i cirurgià, marit i amant, la vida del qual trastornada per la guerra afecta les vides dels altres, inclosa Tonya, la seva dona, i Lara, la dona de qui s’enamora apassionadament.

La película que més m’ha agradat en a mí d’aquest rànking és ‘Avatar’. M’agrada aquest ambient de estar en un món virtual on hi han unes bèsties i et pots posar a la seva pell.

Fins aquí les 5 películes més vistes de l’història! Quina t’ha agradat més en a tú?